GINOP-5.1.4-17-2019-00035 “Képzéssel egybekötött foglalkoztatás a versenyképesség növelése érdekében a sarkadi járásban”

Az Otthonközeli Szociális Támogató Közhasznú Egyesület szociális szolgáltatásokat nyújt rászoruló idős embereknek. Házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés, szolgáltatásokat nyújtunk. Az Egyesület a projekt megvalósításához rendelkezik megfelelő végzettségű szakemberekkel, és megfelelő infrastruktúrával. Szervezetünk az elmúlt években az Európai Unió támogatásával valósított meg projekteket, amelyben a képzés és foglalkoztatás biztosításával lehetőséget nyújtottunk a célcsoport tagoknak az elsődleges munkaerő piacon való elhelyezkedésre A 25 év alatti fiataloknak, valamint a roma emberek számára sikeresen valósítottunk meg államilag elismert OKJ-s szakképzettséget nyújtó képzéssel egybekötött foglalkoztatási projekteket. Az elsődleges munkaerő piacon való elhelyezkedésüket is eredményesen menedzseltük.

A projekt keretében a célcsoport tagok számára szakképesítést biztosító képzést, és 12 hónap foglalkoztatást kíván megvalósítani. A projektet 20 hónapra tervezzük, amelyben 4 hónap az előkészítő szakasz, 4 hónap a megélhetési támogatással támogatott intenzív képzés, amely napi 4 órában valósul meg. 12 hónap a foglalkoztatással egybekötött képzés folytatása. A célcsoport tagok száma: 20 fő. A projektet Sarkad Járásban valósítjuk meg, mert a munkanélküliségi ráta ebben a térségben még mindig nagyon magas. A képzés során megszerzett szakképzettség: szociális gondozó és ápoló.

Támogatás összege: 149 665 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %