EFOP-1.1.3-17-2017-00023 ” Foglalkoztatás bővítésével a szociális alapszolgáltatás fejlesztése Sarkad városban”

” Foglalkoztatás bővítésével a szociális alapszolgáltatás fejlesztése Sarkad városban” című projekt bemutatása:

A projekt keretében 15 fő roma indentitást vállaló célcsoporttagot foglalkoztatunk A projektet 2018. január 1-én kezdtük, és 2019. december 31-én fejeződik be. A célcsoporttagok továbbfoglalkoztatása egy év. Az európai unió támogatásával 15 fő szakképzett szociális gondozó foglalkoztatását valósítjuk meg. A projekt keretében kerékpárokat és munkaruhát vásároltunk a gondozók számára, valamint öltözőszekrényeket.  A támogatási összegből az irodai feladatok ellátására laptopokat, irodai bútorokat vásároltunk.

A foglalkoztatás fejlesztését a Sarkadi kistérségben valósítjuk meg. Az ellátottaink nagy része ezen kistérség településein élnek. Sarkad városban van a legtöbb ellátottunk, de Okány, és Méhkerék településeken is végzünk szociális tevékenységet. A pályázatot az egyesület sarkadi telephelyére adtuk be, Sarkad, Szalontai út 9. A foglalkoztatást a fent említett településeken végezzük. A célcsoport tagokat szociális gondozó és ápoló munkakörben foglalkoztatjuk.

 A Sarkadi munkaügyi központtal felvettük a kapcsolatot, a foglalkoztatás megvalósítása érdekében. Szakképzett szociális gondozó és ápoló végzettséggel rendelkező roma indentitásukat vállaló nők várták a lehetőséget a foglalkoztatásra.

A támogatás összege: 127 746 300 Ft.

Támogatás intenzitása: 100%